צור ימין – יועץ טכנולוגי | הקמת סטרט אפ-ים ומיזמים

פלטפורמת וורדפרס – שייכת לעבר או גם להווה ולעתיד?

ראשית, איני מצטרף למקהלת המספידים של וורדפרס. גם אחרי נסיקת WIX, אמרו שזה עניין של זמן עד שהיא תיעלם מהעולם, מה שלא קרה.

אך המציאות כאמור היא לא שחור ולבן, אנסה לגעת במספר נקודות.

 

באופן כללי, javascript בצד שרת (node) נמצאת בתאוצה מתמדת בעוד PHP עושה את הכיוון ההפוך. אפשר לראות זאת בלא מעט כתבות שסוקרות שאלות ב-GitHub, ופרמטרים נוספים שמראים פופלאריות.
להערכתי, לא מן הנמנע שנראה בעתיד פרוייקט אופן סורס cms סטייל וורדפרס על גבי אחת הטכנולוגיות האלו, שיצבור תאוצה על חשבון וורדפרס.
 
כמו כן, וורדפרס הוא לא הכלי היחיד שיכול לעזור לבנות אתר. אם אהיה חייב לכתוב איזה מקרא קטן, באיזה מצבים פונים לאיזה כלים קיימים בשוק, זה פחות או יותר יראה כך:
– אתר איקומרס בסקייל גבוה, עם סוגי יזמים שלא מעוניינים להתעסק עם פיתוח בק אנד, אמליץ לו לפנות ל- Shopify.
– אתר תדמית לעסק קטן, אמליץ ללכת ל- Wix .
– אתר תוכן או אתר שמיועד לקידום אגרסיבית, אפנה לוורדפרס.
זה מאוד בכלליות.
 
 
דבר נוסף, למרות קיהלת המעריצים שלה, וורדפרס מעולם לא הייתה העתיד, אז למה עדיין יש לה מעריצים אתם שואלים? 
כי פשוט נוח יחסית לעבוד מולה והיא שפה מדוברת. ברמת נצילות קוד היא נופלת בכמעט בכל הפרמטרים מקוד שנכתב בצורה ייעודית למשימה ייעודית.

מה שהופך את וורדפרס לנפוצה כל כך, הוא הדינאמיות והוורסטיליות המגיעה עם הקהילה העצומה שלה, ויותר מהכל היתרון בשימוש בפלאגאינים ותוספים הנובעים מהקהילה סביבה.
בימים עברו, שעלויות חומרה היו יקרות יותר, זכור לי משפט שאומר "מי שחוסך בתוכנה ישלם בחומרה" כלומר קוד שאינו כתוב בצורה מדוייקת יעלה הרבה יותר בטווח ארוך.
אבל אין ספק שבהמון מקרים, אותה קהילה ואלפי הפלאגנים, עם אתר שלא יכול להסתבך כ"כ, זה בהחלט שווה את זה.
 
Exit mobile version