הסביבה הארגונית הינה דינמית ומושפעת ממגוון שינויים טכנולוגיים, דיגיטליים ורגולטורים בענף אליו הארגון משתייך. לכן ייעוץ ארגוני על ידי יועץ חיצוני נתפס כניטרלי ומתאים לארגונים אשר נמצאים בתהליכי שינוי והתאמה לעידן החדשני. השינויים המדוברים יכולים להיות חיוביים כגון צמיחה ופיתוח, ומאידך הם יכולים להיות שליליים כגון אי הסכמות בין שותפים, ניהול לקוי וסכסוך בין עובדים.
מטרות הייעוץ הן ליצור תשתית ארגונית איתנה באמצעות הטמעת תהליכים אפקטיביים המיועדים לצמיחת הארגון, והגדלת רווחיות הארגון. כמו כן, יועץ ארגוני יוכל להפוך כל עסק לארגון יציב ומניב.
הכירו את שלבי העבודה בתהליך ייעוץ ארגוני:
אבחון והכרת הארגון
השלב הראשוני נועד ליצור היכרות של תהליכי הארגון ואבחון התהליכים, הכרת הצוות הניהולי והעובדים, ובחינת הכלים הטכנולוגיים הקיימים.
ניתוח והצבת יעדים
בשלב זה יש צורך לנתח את הנתונים ולהציב מטרות יחד עם הצוות הניהולי במטרה להגיע להסכמות של שני הצדדים ולהוביל לשינוי אמיתי.
תכנית פעולה ופיתוח כלים
בשלב זה יש צורך להכין תכנית פעולה הכוללת את המטרות והיעדים שהוצבו לצד פיתוח כלים טכנולוגיים לטובת ייעול העבודה ומימוש הפוטנציאל האנושי בארגון.
הצעות ייעול
פעמים רבות יש צורך לייעל את עבודת הארגון על ידי שינויים בכוח אדם, פיתוח כלים טכנולוגיים שיוכלו לחסוך לארגון בהוצאות וכוח אדם וכו'.
הוצאת התכנית לפועל
בסיום השלבים התכנוניים, כעת על בעלי הארגון להטמיע את השינויים ולעקוב אחר התוצאות בעזרת היועץ הארגוני.